شاید یادگیری فیزیک برای شما آسان باشد اما یادگیری تنیس غیر ممکن و یا برعکس این. به طور کلی راه یادگیری فرآیندی است که به گام های مشخصی تقسیم می شود. راه یادگیری خود را با چاپ و پاسخ دادن به سوالات زیر آغاز کنید و بعد استراتژی یادگیری خود را با توجه به پاسخها و مهارت های یادگیری دیگری که به آن خواهیم پرداخت طرح ریزی کنید برای این کار با ادامه مطلب با ما همراه باشید
"دانستن مؤثرترین راه برای یادگیری است!"
راه شما برای یادگیری مؤثر مستلزم شناخت موارد زیر است:
v خودتان
v توانایی شما برای یادگیری
v روشهای موفقیت آمیزی که در گذشته از آن استفاده کرده اید
v علاقه و دانش قبلیتان نسبت به موضوعی که قصد یادگیری آن را دارید
چهار گام برای یادگیری
1- با گذشته شروع کنید
چه تجاربی درباره نحوه یادگیری خود دارید؟ آیا خواندن را دوست دارید؟ حل مسائل؟ حفظ کردن؟ از بر خواندن؟ تجزیه و تحلیل کردن؟ مباحثه کردن؟ به کدامیک بیشتر علاقه مندید؟ آیا خلاصه کردن مطالب را بلدید؟ پرسیدن سوال درباره مطالبی که مطالعه کردید را چه؟ مرور کردن؟ دسترسی پیدا کردن به اطلاعات از منابع مختلف؟ مطالعه در خلوت و یا در گروه؟ زمان مطالعه شما باید طولانی باشد و یا به چند زمان کوتاهتر تقسیم شود؟ عادتهای مطالعه شما چیست؟ چگونه این عادتها به وجود آمده اند؟ کدامشان خوب است و کدامشان بد؟ چگونه می توانید مطالبی را که یاد گرفته اید به بهترین وجه ارزیابی کنید؟ از طریق یک امتحان کتبی؟ یک رساله کوتاه؟ و یا یک مصاحبه؟
2- پرداختن به زمان حال
چقدر به این مطلب علاقه مندم؟ چقدر زمان می خواهم صرف یادگیری این مطلب کنم؟ آیا شرایط محیطی مناسب هستند؟ چه چیزهایی در کنترل من هستند و چه چیزهایی خارج؟ آیا می توانم برخی شرایط نامناسب را تغییر دهم؟ چه چیزی باعث می شود تا من خودم را وقف یادگیری این مطلب کنم؟ آیا من برنامه خاصی دارم؟ آیا برنامه من با توجه به تجارب گذشته و سبک مطالعه ام تنظیم شده است؟
3- توجه به چگونگی فهم موضوع اصلی
عنوان مطلب چیست؟ نکات کلیدی قابل توجه کدام هستند؟ آیا من این نکات را متوجه می شوم؟ از قبل چه چیزهایی در مورد این مطلب می دانم؟ آیا موضوعات مرتبط با آن را می دانم؟ چه نوع منابع و اطلاعاتی به من کمک خواهد کرد؟ آیا برای دستیابی به اطلاعات تنها به یک منبع(مثلا کتاب درسی) اکتفا خواهم کرد؟ آیا به جستجو برای یافتن منابع اضافه نیاز دارم؟ وقتی که مطالعه می کنم، آیا از خودم می پرسم که آیا متوجه مطلب شده ام؟ آیا باید سریعتر پیش بروم و یا آهسته تر؟ وقتی که مطلبی را متوجه نمی شوم، آیا از خودم می پرسم چرا؟ آیا مطالعه را متوقف کرده و مطلب را خلاصه می کنم؟ آیا مطالعه را متوقف کرده و از خودم می پرسم که آیا ادامه آن منطقی است؟ آیا مطالعه را متوقف کرده و روند آن را ارزیابی می کنم (مثبت/منفی)؟ آیا من قبل از ادامه مطالعه به زمانی برای فکر کردن در مورد مطلب نیاز ندارم؟ آیا من برای پردازش و جا افتادن مطلب در مغزم نیاز به مباحثه با هم آموزانم را ندارم؟ آیا من به یک فرد موثق مثل معلم، کتابدار و یا متخصص آن رشته نیاز ندارم؟
4- مرور و بازبینی
آیا درست عمل کردم؟ چه کارهایی را بهتر می توانستم انجام دهم ؟ آیا برنامه من با نقاط ضعف و قوت من همخوانی داشت؟ آیا شرایط صحیحی را انتخاب کردم؟ آیا برنامه ام را کامل اجرا کردم؟ منضبط بودم ؟ آیا به موفقیت رسیدم ؟ آیا موفقیتم را به فال نیک گرفتم و خودم را تشویق کردم؟ در مطالب این صفحه از مباحث شناخت از خود(metacognition) استفاده شده است. اصطلاحی که فلاول در سال 1976 پایه گذار آن بود و توسط افراد زیادی تکمیل شده است.
ترجمه: " احمد عزیزی"
"studygs"